TOCATÍ: el paradís del joc tradicional!!!

TOCATÌ, VERONA

Avui us mostrarem  imatges del que molts ja considerem el festival de referència a nivell mundial del joc tradicional i que va tenir lloc a la ciutat italiana de Verona aquest passat cap de setmana 23/24 i 25 de setembre: TOCATÌ !!!!!!. Per la vostra referència sempre es celebra el darrer cap de setmana de setembre

Tocatì és un festival ja consolidat que ha arribat aquest any a la seva novena edició!!! En aquest festival internacional del joc tradicional hi trobem aproximadament uns 40 jocs escampats o repartits pel centre històric d’una ciutat tant bonica i rica arquitectònicament com és Verona ( el marc de la romàntica història d’amor entre Romeo i Julietta). Dels 40 jocs, n’hi ha una part ( la majoritària) que representa jocs tradicionals italians mentre que la resta acostumen a ser jocs que mostra el país convidat. Aquest any però no ha estat un país convidat sinó que han volgut mostrar jocs tradicional o formes lúdiques d’arreu del món per donar un caire més global al festival, convidant jocs de Suècia, Mèxic, Congo, Iran, Taiwan, Brasil i Portugal.

Un dels factors que fa que Tocatì sigui el que és actualment és el fet que combina exhibicions amb jocs on la gent visitant pot interactuar i jugar, descobrint jocs desconeguts i aprenent referents històrics de cada lloc representatiu del joc. Aquest és al meu parer, l’aspecte que li dona una nova dimensió respecte altres festivals de cultura popular!!!!!

Com a petita mostra del festival us pengem un parell de vídeos. En el primer podeu veure una representació de ls diferents jocs o manifestacions culturals que hi varem veure i on destaquem els saltadors de corda de Taiwan i els jugadors de Ulama de Cadera de Mèxic entre molts altres!!!!

En el segon, es presenta una visió més àmplia del que significa Tocatì i la seva relació amb la ciutat de Verona!!!!

Esperem que amb aquests vídeos us fem venir ganes de anar-hi la propera edició!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s