Exposició a París

París no deixa mai de sorprendre’ns. Des del passat 14 de setembre fins el 23 de gener, al Grand Palais es celebra una exposició titulada “Des Jouets et des Hommes”.
Un recorregut clàssic però alhora original d’un tema que, tot i no ser nou sempre ens sorprèn: la relació home – joguina.

Es difícil presentar novetats en aquest discurs i com deien, costa ser original, però l’exposició del Grand Palais aconsegueix sorprendre’ns amb una presentació innovadora. Des de les peces més clàssiques de l’antiguitat, on hi destaquen nines de tombes gregues i romanes, passant per obres d’art com els quadres de Ernest Hebert i acabant per vídeo muntatges d’una gran originalitat, gràcia i sentit estètic, l’exposició comença per la joguina com a regal, va transcorrent per la joguina com a imitació del món adult, la diferència del joc per sexes ( algú en dubte encara de que juguem a coses diferents?) fins al final sorprenent i apoteòsic. Aquest final mereix un comentaria a banda.

Quan creus que l’exposició s’acaba quan l’infant es desprèn de les seves joguines per accedir al món dels adults, i il•lustra aquest pas amb imatges de “ Toy Story 3”, apareix una sala fosca on hi ha un simulacre de llar de foc i unes imatges del final de la fantàstica “Citizen Kane” on apareix Rosebub, ho recordeu? Aquest trineu que simbolitza que malgrat que aparentment es té tot en el món, sempre ens queda aquell record agradable d’infantesa vinculat a una joguina. Rosebud és i serà aquest símbol, per tant em sembla un final immillorable per a l’exposició

De la mateixa es pot destacar la combinació de joguines i obres d’art, imatges de cinema, el pas de la planta baixa a la primera planta i aquest final.
Comentari a banda mereixen els catàlegs i materials que podem trobar a la llibreria. Des del catàleg complet de l’exposició fins els molts materials que, amb motiu de l’exposició, s’han editat. No oblideu portar una bona bossa per tot el que es pot comprar.

L’exposició viatjarà a Helsinki del 21 de febrer al 21 de maig del 2012.
París sempre val una visita, però ara amb l’exposició encara més.

http://www.rmn.fr/francais/les-musees-et-leurs-expositions/grand-palais-galeries-nationales-9/expositions/des-jouets-et-des-hommes-2244

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s