L’Ajuntament de Tàrrega fa noticia de l’escola a la seva web.

Tàrrega acollirà la primera edició de Iocus, Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals, adreçada a pares, mares i educadors
Del 9 al 13 de juliol, segons una iniciativa de Jocs l’Anònima amb el suport dels ajuntaments de Tàrrega i Anglesola
   

20-06-12 10:00
Fotografia: La Companyia de Jocs l’Anònima ha presentat l’Escola Iocus acompanyada de les alcaldesses de Tàrrega i Anglesola, Rosa Maria Perelló i Rosa Maria Mora respectivament, i d’algunes entitats participants

Tàrrega acollirà del 9 al 13 de juliol la primera edició de l’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals Iocus. Aquesta iniciativa, que també es desenvoluparà de forma paral·lela al municipi urgellenc d’Anglesola, és una acció de la Companyia de Jocs l’Anònima adreçada a pares, mares, educadors i persones majors de 18 anys interessades en la difusió dels jocs tradicionals. Els seus responsables han triat Tàrrega i Anglesola per la riquesa en jocs tradicionals que alberga aquest territori.

Descobrir els jocs tradicionals
Seran 40 hores de classe en què els participants tindran l’oportunitat de descobrir els jocs autòctons i de construir-ne amb les seves pròpies mans. Entre aquests figuren les bitlles, el bòlit, la fona o la baldufa. Les places són limitades i les activitats s’impartiran en places i carrers d’ambdues localitats, amb estada a l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega. El curs és vàlid per a la obtenció del títol de Director de Lleure.

Els jocs de tota la vida
L’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals Iocus, que compta amb la col·laboració d’una desena d’entitats locals, reivindica el carrer com a espai de joc per a totes les edats. A més de les activitats lectives s’oferiran propostes lúdiques obertes al públic en general, com una mostra de jocs de tauler el dijous 12 de juliol, a les 10 de la nit, a la plaça de Sant Antoni. Val a dir que els alumnes participants també faran una visita al Museu de Joguets i Autòmats de Verdú.

La Botiga Juganera
Al mateix temps, la Companyia de Jocs l’Anònima té la intenció de crear a Tàrrega l’anomenada Botiga Juganera. O sigui, en botigues que siguin pas habitual d’infants es disposarà d’una maleta farcida de jocs tradicionals, els quals es podran fer servir i després dipositar de nou al seu lloc. L’Ajuntament de Tàrrega, que l’any 2005 edità el llibre Jocs populars tradicionals a la comarca de l’Urgell, ha aplaudit la iniciativa.

Més informació de l’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals i inscripcions fent un clic a Web relacionada

Web relacionada:
https://jocsanonima.wordpress.com/escola-estiu-2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s