Roda de premsa a l’Ajuntament de Tàrrega. Presentació de l’escola d’Estiu de Jocs Tradicionals.

El dimarts dia 19 de Juny  es va realitzar una roda de premsa a l’ajuntament de Tàrrega per presentar  l’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals, que organitzem aquest estiu a l’Urgell.

Les Sres alcaldesses de Tàrrega i Anglesola van prendre la paraula per parlar de l’esdeveniment i en Miqui Giménez va presentar la proposta com a representant de la Cia.  Us adjuntem el text d’allò que va dir.

“Agrair a la Sra. Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i a la Sra. Rosa Maria Mora, alcaldessa d’Anglesola i presidenta del Consell Comarcal, la seva presència i el seu suport. I al cap de premsa de l’Ajuntament de Tàrrega, Sr. Francesc Gasull, la possibilitat de poder realitzar aquesta presentació que obre camins de difusió a l’Escola d’estiu de Jocs Tradicionals, que aquest estiu la Cia. De Jocs l’Anònima vol realitzar a l’Urgell.

 No ha estat casual triar aquest territori. Un dels factors importants que va decidir-nos a  fer la proposta a les localitats de Tàrrega i Anglesola, van ser les persones. Persones amigues, vinculades al món del joc tradicional, que des del primer moment ens han acollit i de qui hem rebut una mostra de treball i cordialitat mentre hem anat teixint l’entramat que haurà de fer possible poder portar a terme el projecte de l’Escola. Això ho volem agrair a a la Francesca Bardaji, la Montse Amenós, el Ricard Viladot i la Rosa Maria Mora. Sense oblidar el suport del CPCPTC de la Generalitat de Catalunya i del seu director Sr. Lluís Puig.

 També hi ha influït el territori, ric en manifestacions de joc tradicional (bitlles, bòlit, museu de joguines, ceramistes …), que afavorien els nostres objectius. Un d’ells, poder establir relació amb diverses entitats i agrupacions per poder interelacionar els seus membres amb l’alumnat i gaudir i difondre el seu patrimoni lúdic. En aquest cas també hem d’agrair la bona disposició del Club de bitlles de Tàrrega, del club de bitlles d’Anglesola, la Societat de Caçadors de Tàrrega, l’Associació Anem de Bòlit d’Anglesola i l’Associació Cultural d’integració Amaziga, del Museu de Joguets de Verdú i del ceramista Enric Orobitg.

 Pretenem alhora que les poblacions puguin gaudir i aprofitar el treball de l’Escola. Per això es preveuen realitzar accions de joc a Anglesola i Tàrrega, obertes a la participació de la població adulta i infantil. (jocs de tauler a la plaça i jocs per als infants dels casals d’estiu). Aprofito per donar les gràcies al Sr. Isaac González, regidor de l’ajuntament de Tàrrega, que ens ha facilitat els contactes i l’ajut per poder realitzar aquestes pràctiques lúdiques.

 I al llarg dels dies que duri l’escola volem iniciar un projecte que porta per nom: LA BOTIGA JUGANERA. Creat amb l’objectiu de recuperar el carrer com a espai de joc. A tal efecte, diversos establiments que ja han manifestat la seva predisposició, tindran una maleta amb objectes i joguines, que podran lliurar als infants que ho sol·licitin per tal de poder jugar una estona al carrer, gaudint i tenint cura del material de joc per poder-hi jugar de nou en altres ocasions.

 De tothom es conegut que estem en moments de crisi econòmica. Malgrat la situació adversa, la Cia. De Jocs l’Anònima no vol deixar d’engegar projectes que creiem ajuden a mantenir – i tant de bo millorar- la xarxa associativa, els drets i el nivell cultural adquirits per la nostra societat.  I volem aportar la nostra dedicació, que pren com a base els aspectes socialitzadors i educatius del joc popular i tradicional, al futur dels nens i nenes del nostre país.

 Moltes gràcies a totes les persones que han  assistit a aquesta roda de premsa.”

 Cia. De Jocs l’Anònima.

Miqui Giménez.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s