Fantàstica diada de Highland Games

LLençament de pes

LLançament de pes

El passat mes d’agost vam anar a Escòcia a la recerca del joc perdut.

Ja havíem tingut contacte amb els jocs que es practiquen a aquest país gràcies al Festival Tocatí que es celebra  a Verona i del que ja hem parlat en moltes entrades del blog. A Verona un any el país convidat a mostrar la seva riquesa lúdica va ser Escòcia i amb motiu del 10 anys del festival van tornar algunes mostres escoceses. Tot plegat suficient per a despertar la curiositat de veure al seu propi entorn aquest jocs tant autèntics. Per que la paraula que defineix aquests jocs és autenticitat: els practicants ho fan per ells mateixos, el públic busca compartir una bona estona, tots plegats cerquen sentir-se membres de la comunitat.

Normalment els Games els organitza o promociona un clan. Encara funciona, encara que sigui de manera testimonial el concep

Aixecament i desplaçament de pedra

Aixecament i desplaçament de pedra

te de clan. El Clan és la família. Tot el clan desfila precedits d’una banda de gaiters en un moment dels jocs i el cap del clan inaugura formalment els jocs, encara que es porti jugant dues hores..

Hi ha dos tipus de trobada:

  • La que només es juga, aquí hi assisteixen els esportistes més importants atrets pels importants premis sovint pagats per a destil·leries . La reina d’Anglaterra patrocina una d’aquestes trobades.
  • L’altra tipus de trobada es fa en el marc d’una fira. Allà hi tenen cabuda, la mostra agrícola ramadera, el concurs de danses, el concurs de gaites, el concurs de mascotes, les curses populars de totes les categories, i evidentment els jocs. Aquest tipus de trobada és la més autèntica, oberta a la participació de públic i amb el marcat caràcter de fer comunitat.
Estibada de corda

Estibada de corda

Nosaltres vam anar a Aberfeldy, població de la regió de Perth and Kinross. Tot un dia de veure coses a quina més interessant. Lluites, llançament de martell, estibada de corda, aixecament i desplaçament de pedra, llançament de pes, llançament de tronc, curses pedestres són les modalitats deportives que vam poder gaudir.

S’anaven simultaniejant el llançament de pes amb les noies que dansaven, l’estibada de corda amb la cursa de gossos mascota, el llançament de tronc amb les gaites, i així sense aturador durant un dia, com si no a Escòcia, amenaçant pluja.

Un gran dia en una gran terra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s