MUSEO DE JUEGOS TRADICIONALES. LA TANGUILLA. Aranda de Duero . Tots Sants 2013

MUSEO JUEGOS TRADICI TANGUILLA

Els dies de castanyada i tots sants, els membres de la Cia. de Jocs l’Anònima hem fet viatge cap a terres Burgaleses. La colla de l’Associació Cultural La Tanguilla ens van acollir a Aranda de Duero per compartir la visita al seu nou museu i gaudir d’un bon menjar i visites culturals per la seva població.

Vem ser rebuts amb una gran hospitalitat i vem poder compartir una bona estona amb els integrants de l’Associació,  xerrant, rient i fins i tot debatent i discutint sobre temàtiques,  interessos i inquietuds que ens son afins.

La Tanguilla està fent un treball magnífic en favor de la recuperació i la pràctica  dels Jocs Tradicionals i amb l’obertura d’aquest museu han fet un nou i important pas en els aspectes de difusió i divulgació.

museu tanguilla (14)

museu tanguilla

museu tanguilla (1)

El Museu, que es troba a la Plaça Major d’Aranda de Duero, exposa amb molt d’encert  i amb una classificació ben entenedora un seguit de jocs i joguines d’aquelles que els nens i nenes han anat elaborant o adquirint per poder fer els seus jocs al llarg del temps. Joguines que actualment estan en desús, però que en veure-les exposades sorprenen als xics i tornen a prendre vida en la memòria de les persones grans. Qui sap si, en arribar a casa, algun infant li demanarà a l’adult que l’ensenyi a fer-ne una per poder jugar. També recullen una bona mostra de jocs tradicionals d’adults (bitlles, tanguilla, claus…). Un material que han anat recollint al llarg dels anys i que ara mostren amb molta cura, sensibilitat i estima, per tal que el visitant s’hi senti atret i valori tots els jocs i objectes de joc exposats.

museu tanguilla (2)

A La Tanguilla, cal felicitar-los per la seva feina i sens dubte cal recomanar la visita al seu museu i a la seva web on es pot veure la bona feina que estan realitzant a favor del joc tradicional i de tot allò de bo i positiu que aquest aporta a les persones.

Podeu veure més imatges si cliqueu a aquest enllaç:

https://picasaweb.google.com/108648454313027853119/20131101BURGOSTanguillaANONIMA?authuser=0&feat=directlink

————————

També volem fer resenya de l’exposició de segells i postals amb temàtica de jocs tradicionals que La Tanguilla exposava aquests dies a la Biblioteca de la Universitat de Burgos. Vem estar amb ells mentre l’estàven preparant i realment l’hem de recomanar.

museu tanguilla (24)

museu tanguilla (20)

Com també us recomanem que visiteu el bloc d’en Biel on ha fet diverses “entrades” d’aquest viatge, amb encertades explicacions i un bon recull fotogràfic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s