De festival en festival

Aquests dies són dies de festivals de jocs. El Festival des jeux de Cannes i Ibertoy de Barcelona. Els dos festivals tenen coses en comú i presenten gran diferències.
Ambdós premien els millors jocs i joguines en diferents categories. A ambdós festivals és possible trobar-hi amics i amigues del món lúdic. Les diferències més evidents són que Cannes és un festival consolidat, enorme, gratuït, i adreçat a tot el públic, professional i familiar, mentre que Ibertoy és una fira nova, segona edició, tot i que li desitgem molta sort, amb entrada, i adreçada a un públic professional.

Aquesta entrada complementa la que va l’Òscar el 5 de març.

IMG_3426

Tothom hi jugava a futbol botons

Els passats dies 27, 28 de febrer i 1 de març, a la població de Cannes, es va celebrar el festival de jocs més important de la Mediterrània. La seu era el Palais des festivals et des congrés, un espai magnífic, amb reminiscències cinematogràfiques i jocs i jocs i jocs i més jocs.
Impressionant l’espai, impressionant l’oferta de jocs però sobretot el que és més impressionant és l’afluència de gent que, pacientment fa cua per entrar-hi i als estands esperant taula per jugar.

La Cia. de Jocs l’Anònima vàrem ser-hi en un estand que l’ajuntament de Barcelona tenia a on es presentava l’experiència Barcelona juga, de la qual en formem part. Autors i editors de jocs barcelonins mostraven els seus jocs. Nosaltres estàvem amb el futbol botons amb l’amic Enric Albadalejo. Agraïm a l’Oriol Comas i a la gent que ha fet possible que la creativitat lúdica de Barcelona s’hi projecti en un aparador tant important com aquest.

IMG_3352

L’espai Off on s’hi podia jugar tota la nit.

No cal dir que tots els amants del joc no us podeu perdre aquesta cita i almenys un cop de tant en tant deixar-vos caure per aquesta bonica vila de la Costa Blava amb tant de glamour i aquests dies amb tant de joc.
http://www.festivaldesjeux-cannes.com/1.aspx

Logo Ibertoy

Logo Ibertoy

I els dies 19, 20 i 21 de març a Barcelona s’hi celebra una altra fira de jocs, Ibertoy, una fira adreçada a professionals del sector del joc i especialment al de la joguina. En aquesta segona edició ha augmentat el nombre de marques presents i mostra la clara voluntat d’ocupar l’espai de la desapareguda fira de València.
http://www.ibertoy.es/

Barcelona i Catalunya tenen prou potencial en el camp lúdic com per ser-hi present a les grans fires internacionals i per tenir fires i festivals propis de qualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s