TINGUI, FALTI. Exposició d’àlbums de cromos.

En Biel ens fa arribar la noticia sobre l’exposició que han realitzat a Flix i Ascó amb la temàtica dels àlbums de cromos. Si no la podeu anar a veure, podeu clicar al seu bloc i en trobareu la noticia àmpliament il·lustrada i ben explicada.

http://bieljoc.blogspot.com.es/2015/05/tingui-falti-exposicio-dalbums-de-cromos.html

IMG_2471

 (imatge àlbums col·lecció Miqui Giménez)

 Quan fem la col·lecció de cromos activem totes les nostres capacitats cognitives. La memòria per recordar els que tinc o em falten, el pacte per canviar, intercanviar. Les habilitats motrius fent  el joc i aconseguir guanyar el cromo que vull. La “pilleria”, per fer veure que un cromo no ens interessa, quan és el que més necessitem. Les llistes per anar “tatxant”, i ben segur que podem anar afegint estratègies que ens permeten poder acabar de tenir la “cole” complerta. I el “Tingui, falti” en el diàleg amb els companys. (nosaltres en dèiem: “Tengui, falti”).

Llàstima que en les temàtiques actuals prevalguin els cromos de sèries de la tv i del futbol. No vull entrar a dir que “abans era tot millor”, però la diversitat temàtica dels àlbums mostrava un interès didàctic i de divulgació  en una època on no hi havia les publicacions actuals ( el llibre comú era “l’Enciclopedia”) i , ni molt menys l’internet.

I els records. Tota aquesta xarxa d’activitats deixa un bon grapat de records en la nostra memòria. Si teniu a les vostres mans un àlbum de quan éreu petits, crec que fins i tot podeu arribar a plorar d’emoció. Feu-ho. Impresionant!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s