Juguem a Perpinyà.

El cap de setmana del 30 i 31 de juliol, a la fidelíssima vila de Perpinyà, es va celebrar la XXIX edició de l’Aplec d’Adifolk https://www.facebook.com/APLEC.INTERNACIONAL/. Aquesta trobada de totes les manifestacions de cultura popular catalana fa tres edicions que hi compta amb la presència del joc popular i tradicional com una més de les activitats.

La Companyia ha estat fent jugar a jocs tant representatius com les bitlles de sis, els titius – amb aigua això sí- i els jocs de bastons.

Les bitlles de sis són un dels jocs més estesos i representatius de Catalunya. L’espectacularitat dels elements de joc: les bitlles i els bitllots, el so de l’impacte de la fusta amb fusta, la senzillesa de les normes i la dificultat del repte el converteixen en un joc en alça. Grans i petits poden gaudir per igual.

Els titius plens d’aigua van servir per refrescar als més joves i van suposar tot un desafiament per a les persones que mai havien begut amb porró.

Els jocs de bastons són senzills en la seva execució i alhora suposen una prova per a les nostres habilitats. La majoria van superar amb èxit les propostes, no sense esforç.

Destaquem la presència d’un grup de persones internacional que estaven realitzant un campus de cultura catalana: madrilenyes, cubanes, eslovenes, sueques, etc. que van participar a tot, acabant algunes d’elles ven xopes pel porró.

Un bonic matí de diumenge a on el joc popular va estar a l’alçada dels majestuosos castells i gegants, amb l’elegància de les sardanes i la contundència dels bastoners, el joc popular és una manifestació cultural representativa del nostre poble i la Companyia de Jocs l’Anònima estem força contents de portar-la arreu del món.

Gràcies a la gent d’Adifolk, doncs amb la seva organització i amabilitat ens han fet estar molt a gust.

I l’any vinent… més.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s