II Trobada de jocs tradicionals catalans

Del 25 al 26 de març s’ha celebrat a Reus la II trobada de jocs tradicionals catalans, aprofitant la presentació de la Federació Catalana de Joc Tradicional.

Dins del marc de la trobada es van celebrar diferents actes:

  • Taula rodona sobre el joc tradicional i la seva relació amb d’altres manifestacions culturals amb en Salvador Palomar de l’associació Carrutxa de Reus i l’Amadeu Carbó de l’associació cultural Joan Amades i moderat per en Víctor Baroja, president de la Companyia de Jocs l’Anònima i de la Federació Catalana de Joc Tradicional.
  • Després es va fer l’acte més protocol·lari, però amb partida de morra inclosa, la presentació de la Federació Catalana de Joc Tradicional, amb la presència del director general de Cultura Popular de la Generalitat, el senyor Lluís Puig, l’alcalde de Reus, el senyor Carles Pellicer, el delegat de cultura a Tarragona, el senyor Jordi Agràs, d’altres autoritats i representats d’entitats i molts amics i amigues.

La nova federació té un nucli fundacional format per en Víctor Baroja de la Companyia de Jocs l’Anònima com a president, en Joaquim Busquets de l’associació cultural del joc del bèlit de Sant Narcis com a vicepresident, en Jordi Torrente de la coordinadora intercomarcal de birles/bitlles com a secretari i en Rafel Balagué de l’associació Morrapita com a tresorer.

  • A la tarda es van celebrar jocs a les places amb demostracions de vàries modalitats: bitlles de sis, bitlles de nou del Pallars, bèlit, jocs històrics, morra i molts d’altres. A més a més es va acollir una trobada d’artesans i venedors de jocs i joguines “diferents”. Un èxit de públic en uns escenaris fantàstics.

Trobada jocs Reus_17 (7)Trobada jocs Reus_17 (10)Trobada jocs Reus_17 (14)Trobada jocs Reus_17 (19)Trobada jocs Reus_17 (15)Trobada jocs Reus_17 (21)

A la nit la festa va continuar amb ball folk a càrrec de la Factoria Folk, res millor que ballar per continuar relacionant-se entre jugadors i acabar la nit amb una partida de morra.

El cap de setmana va ser intens i el diumenge al matí, a un lloc emblemàtic pels reusencs i les reusenques, la plaça de la Misericòrdia, més jocs, més bitlles, més morra, més jocs històrics.

La Federació Catalana de Joc Tradicional neix amb ganes d’unir, difondre, compartir, gaudir i fer gaudir. Ens trobarem en d’altres trobades i us esperarem jugant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s