La Gallésie en fête. Monterfil 2019

Després d’un temps sense escriure hem decidit tornar-ho a fer per compartir una experiència molt important per a la nostra associació.

Vam rebre una invitació de l’associació bretona La Jaupitre https://jeuxbretons.bzh/ entitat que fa la mateixa funció que nosaltres, es a dir recuperar i fer difusió del joc popular i tradicional, però en el seu cas bretons. Vam acceptar la convidada i sis persones de la nostra entitat vam viatjar els dies 29 i 30 de juny cap a Montefil, la Bretanya.

Tot i que ja alguns ja coneixíem la Bretanya, no deixa mai d’agradar-nos. El paisatge, la manera de viure, però sobretot l’acolliment de la gent.

El festival Gallésie en fête es celebra a Monterfil, població rural de poc més de 1.300 habitants i que durant el festival reuneix fins a 30.000 persones. https://www.facebook.com/lagallesieenfete

Nosaltres vam portar jocs com ara: bitlles de sis ( en dues variants: de Lleida i de Reus i el camp de Tarragona), les baldufes del mestre Arcadi, el nan casteller, jocs d’habilitat i destresa, els porrons per fer titius i espardenyes. Vam gaudir molt mostrant una petita part del repertori lúdic català.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I allà que ens vam trobar? Danses, contes, gastronomia, jocs i molt bona gent. Serveixin aquestes fotos com a homenatge a en Dominique i a en François, excel·lents amfitrions, així com a tota la gent de la Jaupitre i de Monterfil.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Si mai ens perdem, no dubteu que ens podeu trobar a la Bretanya.

KENAVO!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s