Un joc per a qualsevol moment: Ligretto dados!!!!!

Ligretto Dados

Avui us proposem un joc que al nostre entendre és un joc que es convertirà en clàssic i que esperem que perduri en el temps ja que de tant senzill és divertidíssim!!!!

Aquest joc s’anomena Ligretto Dados (de la marca Devir) i és una espècie de joc de observació, atzar, concentració i rapidesa en un sol moment!!!!!

El mateix joc també existeix amb la variant de cartes, també molt recomanable, i que fins i tot és anterior a la versió de daus.

El joc té aquells component que el fan atractiu:

1. Les partides són ràpides.

2. Les normes són molt senzilles i les instruccions fàcils de llegir!!!!!!

3. Intervé l’atzar però hi ha un puntet just d’estratègia.

4. Convida al caos durant el joc cosa que el fa divertidíssim!!!!

Les dades tècniques del joc són:

Jugadors: 2-4

Durada: aprox 20 minuts

Preu: 20 euros

El funcionament del joc és molt senzill:

“El joc tracta del següent, tots tenim un petit gobelet per llançar els daus i el mateix nombre de daus que agafaran l’atzar d’una bossa negra, depenent del nombre de jugadors s’agafen més o menys dados.Los donats són de 4 colors , Vermell, Groc, Verd, Blau i estan marcats l’1 al 6. Quan es comença el round tots tiren els daus amb l’objectiu d’omplir els buits que hi ha al tauler seguint l’ordre indicat, de l’1 al 6, per exemple si tires els daus i et surt un un verd pots començar a col · locar l’1 a el tauler, si no tens cap nombre que es pugui col · locar tot en el tauler, recull els daus i torna a tirar … ràpid!! si no se’t poden avançar els altres jugadors doncs tots poden seguir omplint el tauler!! Ah! i esteu obligats a jugar amb una sola mà, cosa que de vegades et lia bastant però és molt divertit;)

Quan algú hagi posat tots els daus de la seva gobelet al tauler crida LIGRETTO!! i tots s’aturen. Ara toca comptar els punts guanyats o perduts, el jugador que va acabar primer es porta un punt positiu per cada atès que els altres jugadors no hagin pogut col · locar i els altres jugadors es porten dos punts negatius per cada donat de la seva gobelet que no havien col · locat encara .

El final del joc el determina el nombre de rondes jugades, seran 3 rondes per cada jugador, per tant si són 4 jugadors, es fa la ronda 12 i es mira qui porta més punts, aquest jugador és el guanyador!!

En resum, Ligretto daus és un joc que quan el veus i t’ho expliquen penses, bé sembla un joc una mica xorres … però quan ho jugues sempre tens un somriure a la cara i cau una segona partida, és molt divertit i li posa les piles a la gent”

Us pengem un vídeo per veure una mostra!!!!!

Esperem que pugueu gaudir d’estones molt divertides a la fresca o en qualsevol sobretaula!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s